ציוד לחניונים
כולנו מכירים את מצוקת החנייה בישראל וברגע שאנו נכנסים לחניון, אנו מקווים בכל ליבנו למצוא חניה כמה שיותר מהר, אפילו שזה חניון של קניון או חניון בתשלום, כי הדבר לא תמיד מובן מאליו. החיפושים מטים את תשומת לבנו מהציוד הרב שיש בחניונים ובמאמר זה נרחיב עליו לעומק.
איזה ציוד יש בחניונים?
• הציוד החשוב ביותר שיש בחניונים הוא כמובן הציוד שאחראי על בקרת הכניסה. כיום בכל חניון של מוסד מסוים יש שער חשמלי, כאשר בחלק מהחניונים זה יכול להיות שער גרירה או שער הרמה אך לרוב זהו מחסום זרוע די פשוט. לצד המחסומים האלו בדרך כלל תהיה גם מכונה שתוציא לכם פתק וכך למעשה יוכלו לגבות מכם תשלום ביציאה שלכם.
• מלבד שער חשמלי אפשר למצוא גם פסי האטה בחניונים. בחניונים, שלא כמו בכבישים עירוניים, פסי ההאטה לא יהיה מבטון אלא יהיו מפלסטיק או ממתכת. פסי האטה אלו קטנים יותר ומתאימים לנסיעות במהירויות נמוכות יותר, וכך כך נהג ייסע על 15 קמ"ש ולא על 25 או 30 קמ"ש, דבר שיכול לסכן גם הולכי רגל שהולכים בחניון גם רכבים אחרים בכלל הצפיפות הרבה שמאפיינת את המקום.
• עוד ציוד לחניונים שהוא הכי בסיסי והכי חשוב, הוא השילוט. נכון ששילוט קיים בכל מקום אך בחניונים יהיה לכם קשה מאוד להתמצא בלעדיו, אפילו שמדובר על חניון שמסודר בצורה די הגיוני והגודל שלו יחסית קטן. כמה פעמים יצא לכם לחפש את היציאה מהחניון, או לחפש את העלייה לקומה השנייה וזה לקח לכם יותר מידי זמן? לעתים האשמה היא של מקימי החניון שפשוט לא הציבו את השלטים במקומות הנכונים.
מראות לבטיחות בחניון
אחד מהפריטים שלא רואים בכל החניונים אך הוא יכול לגרום לתנועה חלקה ובטוחה יותר בכל חלקיו, הן המראות. ציוד לחניונים יכול להיות מכוון ועוזר לתנועה או ציוד בטיחותי, כאשר המראות משמשות לשני התפקידים. המראות יכולות להסביר לנהגים טוב יותר מי נמצא מהצדדים שלהם וכך אפשר למנוע התנגשות בין שני רכבים וכמובן בין רכב להולכי רגל, אפילו שמדובר על מהירויות נמוכות מאוד. המראות יהיו מראות קמורות וכך הזוויות שהן מספקות יהיו רחבות מספיק ולא משנה באיזה שווית אתם מגיעים מאותה דרך.
עמודי הגנה לחניונים
לצד פסי ההאטה אפשר למצוא גם עמודי חניה. עמודי החניה קטנים יותר ולרוב הם יהיו בדמות עמודים אנכיים בלבד, אך ניתן גם למצוא עמודי חניה שמתפקדים כשומרי חניה. הסיבה לכך ששומרי חניה ועמודי חניה אלו הכרחיים היא כדי לשמור את החניה לרכבי ביטחון שונים או למנהלי המקום, בעלי חנויות מסוימות וכולה, כאשר חניות אלו אינן פתוחות לציבור החופשי. לעתים יש גם עמודי חניה שנועדו להגן על אזורים מסוימים מפני פגיעה פתאומית של רכבים, כמו למשל בצינורות מים, תעלות ביוב שלא יכולות להיות חסומות וכן הלאה.